Referat: Lokomotiv Göteborg FK - Pushers BK

Mål 1-0 21 min. Spången ass. Simon
2-1 57 min. Robin (straff)
Varning till Jompa och Spången samt rött till Ershia.
Referat PUSHERS började med att spela utmärkt passningspel, one-touch
efter marken, Lokomotiv fick jaga hela tiden, fick då och då tag på bollen men fick inte ut något av det. 1-0 kom logiskt, Mackan slog en fin passning efter h.kanten som Simon sprang på, ned mot kortlinjen hårt efter marken mot bortre stolpen, där dök Spången upp och slog ledningsmålet. Vi väntade på fler mål då vi fortsatte att spela ett utmärkt passningsspel. Lokomtiv kvitterade efter 27 min. på en rensning
15 m. utanför vårt egna straffområde, slarvigt en motståndare får den på sig och kommer fri med Nikki och gör mål.
Jag tror att det var enda gången i första halvlek de hade bollen i vårt straffområde. Vi fortsatte att dominera, bl.a ett stolpskott av Robin plus en del andra bra lägen som sköts bort.
Inför andra halvlek var iallafall jag övertyga att Lokomotiv skulle krokna, de hade jagat och kämpat väl första halvlek, men de inledde med en klar målchans efter tre min. av andra halv lek. De fortsatte att kämpa och jaga boll, och fick tag på den allt oftare, men vi hade ett klart spelövertag, men var väldigt "klumpiga" i mottagandet av passningarna i deras straffområde, bollen studsade ifrån 1-2 m. och det räckte för att motståndarna kunde rensa bort bollen. Ricky hade en frispark i ribban, Jompa, spången, Jocke m.fl. hade goda möjligheter att göra mål, men otur och oskicklighet grinade oss i ansiktet.
2-1 kom på en straff- helt rätt dömt, då Robin blev rejält tagen vid ett genombrott, han tog själv hand om straffen. Nu var jag mer eller mindre övertygad att nu orkar inte Lokomtiv resa sig. Deras kvittering kom två min. senare, och den var MYCKET diskutabel, våra spelare var övertygade-liksom publiken som stod vid linjen att bollen var minst en METER över sidlinjen, våra spelare slutade att springa, men Lokomotivkillen sprang vidare mot mål och kvitterade. Domaren var villrådig, då han insåg att ett misstag har nog begåtts, så han frågade ledare och spelare i Lokomotiv om ifall bollen var över linjen, och då svarade de att den inte hade varit det... Vi fortsatte att skapa chanser utan resultat, och Lokomotiv kontrade in segermålet vid ett missförstånd mellan försvar och målvakt. Lokomotiv hade aldrig gjort en sådan heroisk kämpainsats tidigare enligt målvakten, och jag hade kunnat svälja förlusten - då PUSHERS har varit i samma situation, varit utspelade, men genom en laginsats kämpa sig till en eller tre poäng. Men respekten för Lokomotiv har sjunkit rejält, då de efter matchen erkänner att bollen var klart över sidlinjen, men som ursäkt tyckte de att det var ok. att neka när domaren frågat dem, då vi fått en BILLIG straff strax innan...
Inte nog med det, 4 min. kvar så uppmärksammar de domaren på när vår spelare vid ett misslyckat inlägg, halvkvävt mumlar/ropar ett köndord, något som vi ALLTID betonar i PUSHERS inte hör hemma på plan, men eftersom domaren inför matchen betonat detta med könsord så påkallade hela backlinjen domarn, domarn han skrek könsord, domaren var på väg från situationen,men kände sig tvungen att springa bort till vår spelare och ge honom ett rött kort. Jag tror nog att Lokomotiv hade klarat ut de sista minuterna av matchen utan med de leenden de visade då han fick sitt röda kort. Spelaren blir avstängd en match och får själv betala bötesförloppet på 500 kr. Som avslutning, så vill jag ge Lokomotiv en eloge för sin kämparinsats, men tveksam till hur jag ställer mig inför deras synsätt på fairplay. Frasse